RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Під Харковом СБУ викрила поліцейських, які "кришують" наркоторговців: відео

Співробітники Служби безпеки України в Харківській області розсекретили групу поліцейських, які за хабар покривали діяльність наркоторговців.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та отримання хабара від тих, хто займаються розповсюдження наркотичних і психотропних речовин за допомогою так званих закладок. Поліцейські, отримавши інформацію про протиправну діяльність наркодільців, імітували їх затримання "на гарячому", після чого вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Розмір неправомірної вигоди поліцейських з кожного наркоторговця склав три тисячі доларів США.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували факт отримання учасниками організованої групи 40 тисяч гривень. Так, затримали трьох учасників угруповання в Харкові при отриманні грошей з наркоторговця в сумі 74 тисяч гривень.

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим працівникам поліції про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для документування та притягнення до відповідальності інших працівників поліції, причетних до цього механізму.

Як повідомляв "Апостроф", ГПУ спільно з СБУ припинили діяльність тисячі наркоторговців, у яких вилучили зброю і мільйони доларів.