RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, де збірні України та Литви зіграють відбірковий матч чемпіонату Європи-2020

Відбірковий матч чемпіонату Європи-2020 між збірними України і Литви пройде в Харкові.

Таке рішення 17 травня прийняв виконком Федерації футболу України.

"Розглянувши пропозиції тренерських штабів національної, молодіжної та жіночої збірних команд України щодо місць проведення кваліфікаційних матчів в 2019 році, виконком ФФУ вирішив визначити місцем проведення матчу кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2020 між національними збірними командами України та Литви 11 жовтня 2019 року м. Харків, стадіон ОСК "Металіст", - йдеться на офіційному сайті ФФУ.

Зустріч між національними збірними України та Литви в рамках кваліфікації до чемпіонату Європи-2020 пройде на стадіоні "Металіст" 11 жовтня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні виконавчого комітету ФФУ, яке відбулося 17 травня в Запоріжжі.

"Харків вже неодноразово доводив, що є одним з головних футбольних центрів України, і тут живуть активні й віддані вболівальники національної команди. І саме в Харкові, завдяки особливій атмосфері стадіону "Металіст" і неймовірній підтримці трибун, в жовтні минулого року збірна здобула важливу перемогу, яка подарувала нам історичний тріумф у першому розіграші Ліги націй. Таку ж потужну підтримку Харків забезпечить команді Андрія Шевченка і у відповідальному поєдинку зі збірною Литви", - відзначили в ФФУ.

Всього за останні два роки на Харківщині відбулося три матчі за участю збірної України, на стадіоні "Металіст" проходять ігри Ліги чемпіонів.

Цьому передувала активна спільна робота Федерації футболу України з обласною владою. Питання повернення в регіон великого футболу в 2016 році підняла голова ХОДА Юлія Світлична, звернувшись з пропозицією про співпрацю до Федерації футболу України. Результатом став підписаний сторонами меморандум, цілями якого є популяризація і розвиток футболу на території Харківської області.

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року на "Металісті" відбувся матч Ліги Націй між національними командами України та Чехії.