RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ярош і 300 "спартанців": волонтери розкрили дані про сотні найманців Путіна

В мережі опублікували цікаву розвідувальну інформацію про російських найманців ПВК "Вагнер", які брали участь в військової операції в Сирії.

Дані опублікувало міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm.

За даними активістів, 301 найманець безпосередньо брав участь у наступі в сирійській провінції Дейр-Ез-Зор в ніч на 8 лютого 2018 року.

У їх числі 267 громадян Російської Федерації, 19 найманців з України, шість з Білорусі, троє з Молдови, двоє з Вірменії, двоє з Казахстану, один громадянин Сирії і один громадянин Узбекистану .

За даними активістів, інформації про долю 154 бойовиків як і раніше невідомо. Як мінімум 81 позаштатному співробітнику російського ГРУ вдалося вижити після атаки ВПС США.

Головним курйозним моментом розслідування активісти називають ідентифікацію бойовика під прізвищем Ярош. За даними розслідування, це вимушений однофамілець, який взяв нове прізвище Ярош тільки в 2018 році.

Йдеться про Яроша Михайла Івановича, уродженця М. Славгорода Алтайського краю. У 2014-2015 роках він воював в Україні, а пізніше в Сирії під прізвищем Дорошенко. Нове прізвище він взяв після екстреної евакуації з Сирії в лютому 2018. Швидше за все, він хвилювався, що інформація про його злочини стане відома в Німеччині, де проживають його родичі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Росії продовжують розвозити тіла загиблих в Сирії військових.