RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вчені виявили неможливу планету

Вчені виявили планету NGTS-4b, яка за всіма теоретичними розрахунками не може існувати там, де існує насправді.

Як зазначається, радіус NGTS-4b на 20% менший, ніж у Нептуна, який є четвертою за розміром планетою Сонячної системи. При цьому маса відкритої планети у 20 разів більша за Земну.

Однак унікальною її роблять не ці факти.

Вчені зазначають, що планета має атмосферу, хоча знаходиться настільки близько до своєї зірки, що температура на поверхні сягає тисячі градусів. Окрім того, вона настільки швидко крутиться навколо зірки, що цілий рік минає на планеті всього за 1,3 земних доби.

Астрономи зазначають, що раніше ніколи не бачили таких громіздких тіл у районі, який вони іменують "пустеля Нептуна". Це район, настільки близький до зірки, що у ньому не можуть існувати такі газові гіганти як Нептун. Радіація там настільки висока, що просто випаровує всі гази з атмосфери планет, залишаючи їх мертвими.

Чому планета NGTS-4b існує там, де існувати не може, вчені сказати не можуть. Однак вони припускають, що або планета відносно нещодавно (до мільйона років тому) опинилася на орбіті зірки, або ж атмосфера у NGTS-4b настільки велика, що досі випаровується.

За матеріалами Newsweek

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені вказали на дивну аномалію на Марсі.