RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Суд пояснив своє рішення щодо проспектів Бандери і Шухевича в Києві

Окружний адміністративний суд Києва пояснив свою скандальну постанову скасувати рішення Київради про перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в Києві.

Відповідну інформацію оприлюднено на сайті суду.

Так, суд задовольнив частково позов ГО "Єврейська правозахисна група" і ГО "Антифашистська правозахисна ліга" до Київської міської ради та визнав протиправними і скасував відповідні перейменування.

Відзначається, що дане рішення було прийнято судом з огляду на порушення процедури по перейменуванню, а також у зв'язку з відсутністю належного обгрунтування прийняття даних рішень.

Крім того, в заяві прес-служби зазначено, що "суд взяв до уваги значний громадський інтерес, який відображений і в петиції проти перейменування, чого не було враховано Київміськрадою під час здійснення дій щодо зміни назви проспектів".

Як повідомляв "Апостроф", у соціальних мережах різко відреагували на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в столиці.

У свою чергу, мер Києва Віталій Кличко заявив, що влада столиці буде подавати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду.