RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Військовий корабель Путіна влаштував небезпечну провокацію проти України: фото і карта

Росія знову спровокувала надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря, де проходять міжнародні навчання "Сі Бриз-2019".

Про це 10 липня повідомив прес-центр командування Військово-Морських сил ЗС України.

За даними військових, корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливый" зайшов в закритий для плавання район, де проводилися стрільби міжнародних навчань.

"Так, незважаючи на прибережне повідомлення для мореплавців про закриття району для проведення міжнародних навчань, корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливый" близько 8:00, провокуючи на небезпечну ситуацію, зайшов в закритий для плавання район, де проводилися практичні стрільби корабельної артилерії морського угруповання міжнародної коаліції", - йдеться в повідомленні командування.

Українські силовики хотіли опитати екіпаж російського корабля з міжнародним протоколом, але росіяни заявили, що у них нібито проблеми зі зв'язком.

"Даний факт є черговою підставою для міжнародного співтовариства не сприймати Російську Федерацію, як прогнозований суб'єкт міжнародного морського права, системні порушення якого стали нормою поведінки Росії в Чорноморському регіоні", - додали у ВМС.

Як повідомляв "Апостроф", для участі щорічних літніх морських навчаннях Sea Breeze за участю НАТО в територіальних водах України прибув корабель Королівського військово-морського флоту Великобританії – есмінець HMS Duncan.