RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Катастрофа MH17 на Донбасі: в Росії підсумували 5 років брехні Кремля

Росія щоб довести свою невинність в катастрофі малайзійського Boeing MH17 готова і далі штампувати фейки про трагедію.

Про це йдеться в аналітичній статті Нової газети, присвяченій катастрофі на Донбасі.

Так, автор статті згадав фейк про український військовий літак, який нібито і атакував лайнер. На підтвердження цієї версії Міноборони РФ навіть показало сфальсифіковані дані радарів. Коли ж міжнародна група розслідувачів з'ясувала, що літак однозначно збили з ЗРК "Бук", в Росії почали стверджувати, що це було українське озброєння.

Ще один фейк на підтвердження "українського сліду" Росія запустила у вересні 2018 року. На черговій презентації в Міноборони РФ показали документи, що вказують на українське походження ракети від установки "Бук" - згідно паперів Міноборони, ще в кінці 80-х років ракету з серійним номером двигуна 9032 було поставлено в військову частину в український Тернопіль.

"Приклад з "новими даними" з радара показав, що Москву не турбують питання достовірності та репутації. Головне - виграти час, зробити тактичний удар на випередження, збити з пантелику. А далі - війна план покаже", - підсумували в статті.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський проект по боротьбі з кремлівської дезінформацією EUvsDisinfo зафіксував 89 російських фейків в ЗМІ щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі, збитого російським "Буком".