RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Гладковському вручили підозру: які суми фігурують у справі

Колишньому першому заступнику секретаря РНБО і фігуранту гучного скандалу з поставками військової техніки Олегу Гладковському вручили підозру.

Про це повідомляє прес-служба антикорупційної прокуратури.

18 жовтня 2019 року детективами НАБУ повідомлено про підозру раніше високому державному посадовцю у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 і статті 366-1 Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що екс-чиновник використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме - ВАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", - йдеться у повідомленні.

Так, Гладковський забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальші закупівлі за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Як наслідок, державі було завдано збиток більше 10 620 000 гривен.

Крім того з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме 54 тисячі доларів (за 2016 рік), 63 тисячі доларів (за 2017 рік) та 47,5 тисяч доларів (за 2018 рік).

Як повідомляв "Апостроф", українці бурхливо відреагували на затримання колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського під час виїзду за межі України в четвер, 17 жовтня.