RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ще чотири ділянки: на Донбасі готують нове розведення сил

Після розведення сил в Петровському і Золотому, аналогічні заходи будуть проводити в районі Богданівки і ще на чотирьох ділянках і вздовж всієї лінії розмежування.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на письмову відповідь командувача Операції об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка виданню "Радіо Свобода".

"Попередньо визначено ще додатково чотири ділянки, на яких можливо розведення сторін, але рішення по ним поки ще тристоронньою контактною групою в Мінську не прийняли ... Розведення почнеться на ділянках в районі Богданівки і Золотого, далі - ще на чотирьох ділянках і після того уздовж всій лінії розмежування", - йдеться у відповіді.

При цьому, головною умовою для розведення уздовж всієї лінії розмежування є остаточне припинення вогню. Сам процес відведення займатиме 30 діб і почнеться, коли протягом 7 днів буде зберігатися режим тиші.

Всього в штабі ООС виділяють близько 30 населених пунктів, де повинні провести розведення.

Відзначається, що на безпосереднє відведення сил і засобів дається три доби. Відвід має відбуватися на відстань близько 2 кілометрів.

Хто буде здійснювати контроль за відведенням збройних формувань Росії, крім СММ ОБСЄ, поки що невідомо.

Детальніше про те, що означає розведення сил, читайте в матеріалі "Апострофа": Розведення сил під Луганськом: чим це загрожує Україні.