RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Авто з "темним" минулим: у справі про замах на депутата в Києві стався новий поворот

Автомобіль Range Rover депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, на який 1 грудня було здійснено озброєний напад, належить фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні правоохоронців по фінансуванню тероризму на Донбасі.

Як говориться в реєстрі судових рішень, компанія називається "ДонУкрПроектНИИ". Саме у цієї фірми Соболєв орендує машину Range Rover 2013 року випуску.

Раніше фірма була зареєстрована в Донецьку, а її засновником був В'ячеслав Соболєв. Крім того, компанія фігурує в кримінальному провадженні за підозрою у фінансуванні тероризму на непідконтрольних офіційному Києву територіях.

При цьому і інші фірми, до яких Соболєв теж мав безпосереднє відношення, використовували для легалізації коштів, які отримали від ведення незаконного бізнесу на окупованих територіях.

За даними слідства, з лютого 2006 року по січень 2017 року це компанії провели між собою фінансові операції на суму майже 678 мільйонів гривень.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Стріляли в депутата - загинула дитина: хто такий В'ячеслав Соболєв і за що його хотіли вбити.