RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вбивство Шеремета: глава МВС показав фото жінки, яка підірвала бомбу

Після гучних затримань у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета глава МВС Арсен Аваков показав фото жінки, яка привела в дію бомбу в машині.

Знімок підозрюваної він продемонстрував в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Слідство вважає, що саме ця жінка натиснула на пристрій, який віддалено привів в дію бомбу.

"Я вам зараз покажу маленьку фотографію, ми вчора про це не говорили. Це дівчина в перуці, в спеціальних окулярах. Потім вона виходить з іншого місця в іншому одязі. Це та людина, яка натискала на кнопку. У нас є гіпотези, хто ця людина, але ми не знаємо точно", - заявив Аваков.

Він також зазначив, що фігуранти справи в розмовах апелювали до "якогось свого покровителя, який їх повинен витягнути і захистити". Аваков звернув увагу, що вбивство було підготовлено "свехпродумано і сверхточно".

"Це багатофакторний злочин - розвідка, відхід, побудова маршруту, сховалися після злочину, заклали машини... вони створювали... дублі (машин, припаркованих в районі злочину. - ред.). Це складний технічний злочин", - зазначив глава МВС.

Як повідомляв "Апостроф", Печерський райсуд Києва 13 грудня обрав запобіжний захід військовому медику Яні Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту. За даними слідства, вона нібито розвідувала місцевість перед злочином. При цьому звинувачення на її адресу суперечать її реальному місцезнаходженню.

Волонтера і медика Юлію Кузьменко, яка звинувачується в тому, що саме вона прикріпила вибуховий пристрій до автомобіля, суд заарештував на два місяці - до 8 лютого 2020 року.

Головного підозрюваного музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка суд також засудив до арешту на два місяці.

Читайте також по темі матеріал "Апострофа" - Сакральні жертви: що не так з головною версією вбивства Павла Шеремета.