RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Чи був обстріл? В Україні озвучили всі можливі версії катастрофи літака в Ірані

Відразу п'ять джерел в західних спецслужбах не підтвердили версію, згідно з якою український літак "Міжнародних авіаліній України" в Ірані збила ракета. Тим часом в РНБО розглядають 7 версій катастрофи.

У ІРАНІ РОЗБИВСЯ ЛІТАК МАУ: ФОТО, ВІДЕО І СПИСКИ ЗАГИБЛИХ

Так, на Заході вважають, що причиною катастрофи в Тегерані була технічна несправність, а не збивання зенітною ракетою. Є версія, що один з двигунів літака перегрівся.

Ці версії озвучував і секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов. Також в РНБО припускають, що український літак могли збити ракетою із зенітно-ракетного комплексу "Тор" російського виробництва.

"Це одна з версій, які ми розглядаємо. Версій ми маємо сім - чотири у відкритому доступі, три версії є поки закритими", - сказав він.

Нагадаємо, що існує чотири фактори, які могли б послужити причиною авіакатастрофи українського літака МАУ, який розбився в Ірані.

Також "Апостроф" повідомляв, що сестра загиблої у катастрофі українського рейсу PS752 в Ірані стюардеси Катерини Стадник спростувала інформацію про те, що жінка розмовляла з рідними і розповіла про обстріл перед падінням літака.