RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Пропаганда і гроші: скільки платять "зікам" і рядовим працівникам на росТВ

У мережі опублікували зарплати російських зірок і телеведушіх. З'ясувалося, що крім популярних "осіб" там працює безліч високооплачуваних адміністраторів, продюсерів, сценаристів, операторів, режисерів, відеоінженерів і т. п.

Як пишуть російські ЗМІ, їм вдалося отримати хоч і неофіційні, але близькі до реальних дані.

"У команді ток-шоу це сама низова позиція, куди беруть без досвіду. Він зустрічає гостей, розпихує їх по студіям і гримерки, складає списки на "проходки", відповідає за проїзд машин; стежить, щоб в редакції не кінчалися чай-кава- печеньки, відносить касети в монтажку, паперу в бухгалтерію - словом, людина незамінний. Все так і норовлять його чимось здивувати", - говорить джерело, знайоме з ситуацією.

Так, молодший редактор ток-шоу отримує 50-60 тисяч рублів, а старший редактор - 80-100 тисяч рублів.

Куди більше платять шеф-редактору реаліті-шоу (150-250 тисяч руб.). Ведучім денних політичних шоу платять до 2 млн на місяць, але і це не точні цифри.

"При всій їх навантаженні і впізнаваності від сили 600-800 тисяч руб ... У його колег рангом нижче і того менше. Грошей на телебаченні зараз трохи", - кажуть люди, знайомі з ситуацією.

А ось відомий телеведучий Іван Ургант отримує близько 3 мільйонів доларів в рік, тобто 16 млн руб. в місяць.

"Наша головна зірка - це Андрій Малахов. Зараз він веде дві програми, одна з них щоденна, плюс він сам їх продюсує. Ризикну припустити, що тепер його щомісячний дохід може становити в районі 10-15 млн руб", - зазначають ЗМІ.

Нагадаємо, що журналісти дізналися скільки заробляють українці і в яких сферах найбільші зарплати.