RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Евакуація українців з Уханю: під Тернополем влаштували блокпости через страх перед хворобою, фото

У Тернопільській області на тлі чуток про можливе привезення сюди евакуйованих з Китаю українців почалася справжня паніка. Люди не хочуть, щоб в місцевому санаторії "Медобори" розміщували людей, які можуть бути заражені коронавірусом.

Як пишуть місцеві видання, поки немає офіційної інформації про те, що саме цей санаторій прийме українців. При цьому люди вже побоюються за себе і своїх близьких.

З ранку люди вийшли на акцію протесту і організували блокпости. Вони кажуть, що готові стояти на місці і вдень і вночі.

Як відомо, з Китаю збирається евакуювати 98 осіб. Всіх їх розмістять в одному місці.

На зустріч з активістами прийшли представники влади, поліція і лікарі.

"На вихідні до мене зателефонували з Міністерства охорони здоров'я, запитали, працює санаторій. Я сказав, що так. Після того приїхали представники МОЗ, епідеміологи, працівники Нацполіціі і Нацгвардії. Вони пояснили про ситуацію з евакуацією українців з Ухані сказали, що донесуть інформацію до керівництва. Після цього мене викликали в Київ. я брав участь в засіданні комісії, яку очолює прем'єр-міністр. Був не тільки я, а й представники інших регіонів. Нам пояснили, що вибрали 20 закладів, в яких можуть бути розміщені люди, яких евакуюють з Китаю. І серед них - наш санаторій", - запевняє керівник санаторію Василь Мартинюк.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський готовий особисто привезти евакуйованих з Китаю українців в будинок тим політикам, які просять людей не допустити розміщення громадян в санаторіях.