RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Смерть в Чернівцях зараженої коронавірусом молодої мами: з'явилися фото і нові деталі

З'явилися нові подробиці смерті 33-річної Тетяни В. (дівоче прізвище Пацалюк), яка була заражена коронавірусом. Як каже мати жінки Тетяна Пацалюк, лікарі відмовлялися надати їй допомогу.

Мати вважає, що Тетяну могли врятувати, якби вчасно надали допомогу. За словами жінки, у її дочки була супутня неврологічна патологія - пухлина біля центрального стовбура головного мозку, але її успішно прооперували ще в 2016 році.

Поліція вже почала розслідування смерті жінки.

До лікарні Тетяна звернулася 7 березня, коли у неї піднялася температура. Антибіотики, які виписав лікар, не допомагали. Після цього її чоловік сам возив хвору по лікарях. 13 березня рентген показав двосторонню пневмонію, після чого Тетяну доставили в обласну лікарню, у відділення пульмонології.

У лікарні лікарі були незадоволені, що жінка приїхала без направлення і не надали ніякої допомоги. Після огляду її відправили додому.

14 березня жінка почала задихатися і її все ж доставили в інфекційне відділення з підозрою на коронавірус. Але через те, що вона не отримала своєчасної медичної допомоги її стан погіршився. У неї почали з'являтися судоми, вона втратила свідомість. Увечері 15 березня жінка померла.

"Лікарі поставили діагноз - епілептичний напад, якого у неї в житті жодного разу не було", - каже мама.

Відомо, що перший рентген Тетяна робила в селі Вишківці Вижницького району Чернівецької області. Лікарі, які з нею контактували, зараз на самоізоляції, але на коронавірус їх не перевіряли.

Тетяна з чоловіком виховувала двох дівчаток, 10 і 6 років. Місцеві жителі припускають, що вірусом вона могла заразитися від чоловіка, який нещодавно повернувся з Італії.

Тетяна В.

У свою чергу в Чернівецькій обласній лікарні продовжують наполягати на тому, що причиною смерті став не коронавірус, а судомний синдром на фоні набряку головного мозку.

"І не виключено, що з крововиливом в мозок. І все це сталося через те, що у молодої жінки була складна і важка патологія нервової системи. Крім того, у неї була ще одна патологія - ендокринна. І третє, у неї була поразка легких без легеневої недостатності. І паралельно ми зафіксували коронавірус", - відповіла журналістам заступник головного лікаря обласної лікарні Ольга Снігуряк.

Всього ж в контакті з Тетяною були п'ять осіб, які зараз ізольовані. За попередніми даними, у деяких з них є ознаки коронавірусу.

Нагадаємо, що в Чернівецькій ОДА смерть пацієнтки пояснили тим, що у неї було багато хвороб.

Також "Апостроф" повідомляв, що 17 березня коронавірус діагностували у двох дітей в Чернівецькій області. Одному малюкові рік і десять місяців, другому - півроку.