RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Екс-прем'єр Гончарук назвав себе борцем з корупцією: якими "досягненнями" може похвалитися його Кабмін

Колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що президент Володимир Зеленський нібито звільнив його і більшу частину його кабінету на початку цього місяця після того, як він зачепив інтереси кількох впливових інсайдерів в українській економіці.

"Наше звільнення я пов'язую, перш за все, з нашою систематичною боротьбою з корупцією. Ми втручалися у багато корупційних схем людей і не всім це сподобалося", - сказав Гончарук про своє розуміння того, чому його звільнили, пише NY Times.

На думку Гончарука, прихильність Зеленського боротьбі з корупцією в даний час знаходиться під сумнівом. Він також вважає, що на президента чинився тиск з метою звільнення уряду через негативне висвітлення роботи Кабміну на телеканалах, які належать олігархам.

Він також висловився про українських олігархів, які заробляють на простих українцях.

"Прибуток вже приватизовано; всі збитки лягають на плечі платників податків", - сказав Гончарук.

NY Times відзначає, що олігархи як і раніше продовжують контролювати 3754 державні компанії країни через "смотрящих".

Позиціонуючи себе борцем з корупцією, Гончарук не зміг виконати свої прямі зобов'язання. Варто зазначити, що в лютому, звітуючи про виконану Кабміном роботі, Гончарук зробив дивну заяву про те, що в Україні викорінили корупцію на топ-рівні. Крім цього, Гончарук відзначився брехнею про темпи зростання ВВП. А в кінці 2019 року за керівництвом уряду митниця провалила забезпечення надходжень до державної скарбниці. Детальніше про "успішну" роботу Кабміну Гончарука читайте в матеріалі "Апострофа".

Також про стан української економіки в кінці року на "апостроф" вийшов матеріал "Українська промисловість летить у прірву: хто винен і що робити".