RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Чому в Україні почала зростати захворюваність на коронавірус: епідеміолог назвав два чинники

Темпи поширення коронавірусу в Україні прискорилися через удосконалення системи тестування і прибуття наших громадян з інших країн.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив епідеміолог, виконуючий обов'язки гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін в інтерв'ю "Радіо НВ".

"Два основних чинники: перший - це те, що до недавнього часу потенціал по діагностиці був тільки на національному рівні, плюс ще в декількох областях ПЛР-діагностика. В середньому зараз мережа лабораторних центрів МОЗ виконує десь 1,5-2 тис. досліджень на добу. Вони перейшли на посилений режим: працюють позмінно кожен день", - сказав він.

За словами Кузіна, у інфікованих громадян, які повернулися з-за кордону, зараз завершується інкубаційний період, в зв'язку з чим вони починають масово звертатися в лікарні.

"Ті люди, які були інфіковані за кордоном, якраз зараз почали звертатися в лікарні, оскільки зараз у них інкубаційний період підходить до завершення", - додав епідеміолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з Японії заявили, що новий коронавірус здатний вражати легені людини без явних симптомів - різкого підвищення температури, лихоманки і кашлю.