RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Росії соратника Гітлера раптово записали в "Безсмертний полк": фото епічного конфузу

На сайті російського руху "Безсмертний полк" створили сторінку ростовського солдата з фотографією рейхсфюрера СС Генріха Гіммлера.

Про це повідомляє видання "Підйом".

Координатор цього руху в Ростові-на-Дону Андрій Кудряков назвав подію провокацією.

"Хотілося б перевірити, хто все-таки таке виставив, поспілкуватися з цією людиною і спробувати пояснити йому все. Ростов - це одне з найстрашніших місць злочинів нацизму, за яке в тому числі Гіммлер персонально відповідальний. Це Зміївська балка, де майже 30 тисяч ростовчан знищено. Це, звичайно, провокація, прояв якоїсь слабкої людської свідомості. Сайт знаходиться в Томську, ми туди відправили всі запити", - повідомив він.

Куратор "Безсмертного полку" в Томську, співголова ради руху Сергій Колотовкін пообіцяв, що сторінка з фотографією Гіммлера буде видалена.

"Ми намагаємося модерувати (сайт), але якось пройшло, волонтери пропустили. Ми просто видалимо, звичайно ж", - заявив він.

Гіммлер - один з головних діячів Третього рейху, рейхсфюрер СС. При спробі втечі навесні 1945 року був заарештований британцями. Перебуваючи в ув'язненні, покінчив життя самогубством 23 травня 1945 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Білорусі проросійським організаціям заборонили проводити акцію "Безсмертний полк" до 9 травня.

Також український письменник раніше запропонував заміну акції "Безсмертний полк".