RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Для туристів дорога закрита: куди не можна їхати на Прикарпатті через паводки

На Прикарпатті тривають заходи з ліквідації наслідків сильної повені і вже зараз в поліції розповіли, куди краще не їхати туристам найближчим часом.

В ефірі телеканалу "Україна 24" заступник голови Нацполіціі в Івано-Франківській області Остап Білейчук заявив, що в 13 районах підтоплено близько 450 дворогосподарств.

"Три села на даний момент без світла. Близько 15 км доріг, а також 15 автомобільних і 9 пішохідних мостів підтоплені.

Повністю зупинено рух в зв'язку зі зсувами на дорозі державного значення М-09 - дорога з Івано-Франківська на Закарпатську область, через те, що потік прорвав русло, і на даний момент будь-якої проїзд неможливий. Поліція повністю перекрила рух", - зазначив він.

Тим часом Гідрометцентр поки не дає прогнозу на поліпшення погоди, а дощі не припиняються. З цієї причини річка Прут знову набирає обертів і піднімається, як і річка Черемош.

Представник поліції зазначив, що всім туристам розповіли про недопущення походів в гірську місцевість і пересування на своїх транспортних засобах.

"Вони зараз всі знаходяться в безпечних місцях, і не пускаємо їх в високогірні зони відпочинку. Куди зараз можна їхати - це весь Верховинський, Надвірнянський район, місто Яремче, курорт Буковель - там повністю обмежено рух, і рівень води не дає доступу до місць відпочинку", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", знаменитий український курорт Буковель затопило в результаті паводку, постраждали гірські райони.