RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Катастрофа МН17 на Донбасі: оприлюднено ще один доказ провини бойовиків

Під час судового процесу по збитому над Донбасом у 2014 році літаку Boeing рейсу MH17 нідерландські прокурори представили аудіозаписи, які свідчать про причетність підозрюваних до цієї справи.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання NRC.

Відповідні записи були представлені прокуратурою у п'ятницю, 26 червня.

Підозрювані у даній справі незабаром після катастрофи в телефонній розмові повідомили, що їх установка "Бук" збила літак.

Судячи з запису, бойовики спочатку думали, що знищили український військовий літак.

В 16:48, відразу після катастрофи MH17, підозрюваний Леонід Харченко подзвонив підозрюваному Сергію Дубинському та сказав: "Ми на місці. Ми вже збили "Сушку" (літак-винищувач).

Пізніше в той же день, о 19:52, Дубинський говорив по телефону з підозрюваним Олегом Пулатовим. Він запитав Пулатова: "Скажіть, стріляв наш "Бук" чи ні?".

На це Пулатов відповів: "Бук" збив "Сушку".

Пасажирський літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий над окупованою Росією частиною українського Донбасу 17 липня 2014 року. На борту лайнера знаходилися 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група прийшла до висновку, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, яка дислокується в Курську.

У березні нинішнього року суд в Гаазі (Нідерланди) почав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, екс-полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ Сергій Дубинський, підполковник-спецназівець ГРУ Олег Пулатов (всі - громадяни РФ), а також громадянин України Леонід Харченко, який воював на Донбасі проти України на боці окупантів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Нідерландах на слуханнях у справі про авіакатастрофу літака Malaysia Airlines було продемонстровано докази того, що лайнер був збитий саме російською ракетою.