RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Відомий бойовик Стрєлков розповів, чим закінчиться війна за Нагірний Карабах

Азербайджан досяг серйозних успіхів в боях в Нагірному Карабаху, а вірменські сили виявилися в оточенні.

Про це в ефірі НСН заявив відомий бойовик Ігор Стрєлков, пише MK.ru.

За його словами, армія Вірменії виявилася в оточенні в районі Степанакерта і Шуші, а дорога, яка пов'язує Степакерт з Вірменією, вже перерізана. Бойовик підкреслив, що це все може спричинити проблеми з підвезенням боєприпасів.

"Охоплення Шуші - це серйозне стратегічне досягнення в цьому наступі з боку Азербайджану", - сказав Стрєлков.

Він вважає, що якщо Шуша впаде, то разом з нею і Нагірний Карабах і це відбудеться протягом декількох тижнів. При цьому, якщо Шушу вдасться утримати, то бойові дії триватимуть до Нового року або трохи довше.

"Без серйозного втручання в цей конфлікт, навіть не в якості учасника бойових дій, а хоча б в рамках ультиматумів, Ірану або Російської Федерації, а краще обох, бойові дії в будь-якому випадку закінчаться розгромом вірмен і окупацією Карабаху", - сказав Стрєлков.

Він також вважає, що Вірменія зробила безліч тактичних і стратегічних помилок і тепер вона не може відступати з Степанакерта і Агдама, зберігши з собою військову техніку. У зв'язку з цим, упевнений Стрєлков, сам факт поразки неминучий, ситуація близька до критичної.

За прогнозами бойовика, до Нового року вірмени повністю втратять Нагорний Карабах.

Як повідомляв "Апостроф", 5 листопада азербайджанські війська завдали потужного удару по позиціях Вірменії, в результаті якого були знищені військові казарми і бойова техніка.