RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Біля Єллоустоуна за місяць трапилося майже 300 землетрусів: наскільки велика загроза катастрофи

У Єллоустонському національному парку, на території якого знаходиться супервулкан Єллоустоун, в грудні 2020 року зафіксовано 292 землетруси і два виверження гейзерів.

Про це повідомляє Express з посиланням на дані сейсмографічних станцій Університету штату Юта.

З цих землетрусів найсильнішим був магнітудою 2,6 приблизно в 14 кілометрах від Західного Єллоустоуна. Землетрус стався 8 грудня. Три серії землетрусів сталися в період з 1 по 14 грудня, 7 грудня і з 24 по 25 грудня.

Всі підземні поштовхи мали магнітуду від 0,7 до 2,6, що робить їх досить безпечними.

За даними Геологічної служби США, землетруси в Єллоустоні залишаються на фоновому рівні і виверження вулкана при нашому житті малоймовірно: "Майбутні виверження вулканів можуть відбутися в межах або поряд з Єллоустонським національним парком з тієї простої причини, що цей район має довгу вулканічну історію і тому, що зараз під кальдерою знаходиться гаряча і розплавлена порода або магма. Єллоустоун контролюється на предмет ознак вулканічної активності вченими YVO, які виявляють землетруси за допомогою сейсмографів і рух землі за допомогою GPS. YVO не виявлено ознак активності, які б вказували на неминучість виверження".

Видання нагадує, що три найбільших виверження супервулкану відбулися приблизно 640 000, 1,3 мільйона і 2,1 мільйона років тому, тобто періодичність становить від 600 до 800 000 років.

Як повідомляв "Апостроф", група американських експертів заявила, що виверження Єллоустонського вулкану може вбити понад 90 тисяч осіб. При виверженні густа хмара попелу занурить планету Земля в так звану "ядерну зиму".