RU  UA

Серйозна аварія на Запорізькій ТЕС: з'явилися свіжі дані про ситуацію в Енергодарі

У місті Енергодарі, де увечері 3 лютого пропали світло і вода через аварію на Запорізькій ТЕС, в даний час ситуація спокійна.

Про це 5 лютого в в ефірі Апостроф TV сказав мер міста Дмитро Орлов.

Аварія на електростанції в Енергодарі: фото, відео і всі деталі НП

"Зараз в Енергодарі ситуація спокійна та стабільна. Ця аварія - це була не аварія, це технологічне порушення - відбулася на Запорізькій теплоелектростанції, коли були відключені всі енергоблоки, які не знаходилися на потужності. Ми мали знеструмлення всіх користувачів в місті Енергодарі та повне знеструмлення міста. Але за 7 хвилин було відновлено електропостачання з резервних дизельних мобільних станцій до медико-санітарної частини. Ті пацієнти, які знаходилися на кисневих концентраторах, не постраждали. За 2 години було повністю відновлення живлення міста на всіх підстанціях. Водопостачання, водовідведення та електропостачання у місті було повністю відновлено. За інформацією, яку надали представники Запорізької ТЕС, ані постраждалих, ані пожеж, ані загорянь немає. Зранку 4 лютого всі комунальні служби відзвітували, що в них проблем немає. Все працює в штатному режимі, зараз все добре", - сказав мер.

"Розумієте, аварії відбуваються. Таке іноді трапляється. Якщо злагоджено працюють всі комунальні та інженерні служби теплової і атомної електростанцій, то аварія не знаходить свого розвитку. Вона локалізується, а причини знаходяться. Світло з’являється оперативно. Так само відбулося і 3 лютого: за 2 годині навіть ті технологічні порушення, які призвели до повного знеструмлення всього міста, були вирішені в найкоротші терміни", - додав Орлов.