RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Не надали допомоги: в російській колонії помер українець, засуджений в Криму

У п'ятницю вранці, 5 лютого, в російській колонії помер громадянин України, засуджений в Криму Володимир Здоренко.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" з посиланням на інформацію від експерта Регіонального центру прав людини (РЦПЛ) Романа Мартиновського.

Трагедія сталася у ВК-1 (виправна колонія) в Республіці Адигея. Українець 1971 року народження помер внаслідок неналежного надання медичної допомоги. У місцях позбавлення волі він був заражений ВІЛ-інфекцією.

Такі дії працівників ВК є порушенням міжнародного гуманітарного права. Так, в статті 38 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни йдеться, що особи, які перебувають під захистом, мають право на медичну допомогу. При необхідності їх повинні госпіталізувати, як і громадян країни, де засуджені відбувають термін.

А в статті 76 Конвенції прописано, що держава, яка окупує, зобов'язана надавати медичну допомогу особам, які вимагають цього в зв'язку зі станом здоров'я. Для них також необхідно встановити санітарний та харчовий режими для підтримки здоров'я.

Як повідомляв "Апостроф", 5 лютого в Бабушкінському районному суді Москви пройшов суд над опозиційним політиком Олексієм Навальним, обвинуваченим в наклепі (стаття 128.1 КК РФ). Раніше в іншій справі його засудили до 3,5 років колонії.