RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бойовики на Донбасі обстріляли позиції ЗСУ: загинув український військовий, ще один поранений

За минулу добу, 9 липня, озброєні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі: один український захисник загинув.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

"За минулу добу, 9 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення несумісне з життям. Крім того, один військовий отримав поранення, ще двоє - бойові травми" , - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поранені бійці доставлені до лікувального закладу, стан їх здоров'я - задовільний.

Біля населеного Зайцеве бойовики обстріляли позиції ЗСУ з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. У Невельського ворог відкривав вогонь з артилерії калібру 122 мм.

В районі Новотошківському окупанти вели вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібрів. Близько Пісків бойовики тричі відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру.

У районі Троїцького збройні формування РФ двічі вели вогонь по українських позиціях зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. У Новозванівки зафіксовані обстріли з мінометів 82-го калібру.

Біля Новомихайлівки окупанти обстріляли українських захисників зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Близько Авдіївки бойовики застосували ручні протитанкові і підствольні гранатомети.

Біля Орехово ворог вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів і стрілецької зброї. У районі Кримського був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10".

Як повідомляв "Апостроф", увечері 8 липня в околицях селища Піски загинув сержант Євген Олександрович Курасов. Його життя забрав прицільний снайперський вогонь ворога.