RU  UA

Поліція розглядає кілька версій смерті білоруського активіста під Києвом

Під Києвом знайдено тіло громадянина Білорусі - активіста Віталія Шишова. Поліція розглядає кілька версій його смерті, в тому числі і вбивство, замасковане під суїцид.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла заступниця начальника відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

"Власне, сьогодні громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник учора ввечері у Києві, знайшли повішеним в одному з київських парків неподалік від його місця проживання. Мобільний телефон та особисті речі Віталія вилучені з місця події. Правоохоронцями розпочате кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство. Перевіряються усі версії, в тому числі версія вбивства, замаскованого під суїцид", - зазначила Гірдвіліс.

За словами співробітниці Нацполіції, правоохоронці проведуть допит свідків, аналіз відео з камер спостережень та низку експертиз.

"Повна картина подій буде встановлена після допиту усіх свідків, очевидців, аналізу відеозаписів з камер системи "Безпечне місто", проведення експертиз та слідчих експериментів. Також поліція Києва звертається до усіх, хто знав Віталія Шишова, із проханням надати інформацію про останні тижні його життя, його психоемоційний стан, можливі погрози тощо. Ми надаємо для зворотнього зв'язку за цією інформацією телефони на нашому сайті або звертайтеся на спецлінію "102", - наголосила поліцейська.

Наразі тривають слідчі дії. Про хід розслідування правоохоронці повідомлятимуть на офіційних ресурсах.

"Про його зникнення до поліції звернулася його співмешканка вчора, яка сказала, що він пішов на пробіжку і не повернувся та на зв'язок не виходив. Така, власне, уся інформація, яка є на цю хвилину. Ми перевіряємо усі обставини цього інциденту. Коли буде детальніше нам щось відомо про цю подію, ми будемо інформувати громадськість на нашому сайті. Слідчі дії тривають", - резюмувала Гірдвіліс.