RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

СБУ запобігла теракту в Україні: всі подробиці і фото

Оперативники СБУ ліквідували агентурну мережу "ЛНР". Завдяки цьому вдалося запобігти серії терактів, які зловмисники планували здійснити на підконтрольних територіях України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Оперативники СБ України вийшли на ворожого агента, який в 2018 році вступив в так звану "спецслужбу ЛНР". Виявилося, що зловмисник - 27-річний житель Сєвєродонецька.

За попередніми даними він займався вербуванням громадян на прифронтових територіях.

Оперативники СБУ з'ясували, що восени 2018 року затриманий отримав паспорт так званої "ЛНР", а після цього і зовсім - громадянина Російської Федерації.

Вербування відбувалася не добровільно. Зловмисник погрожував своїм потенційним агентам. Він їх шантажував і здійснював на них всілякий психологічний тиск. Також він погрожував їм фізичною розправою над членами їхніх сімей.

Деякий час тому повідомлялося про замінування службового автомобіля одного із співробітників СБУ в Луганській області. Виявилося, що це справа рук затриманого.

Завдяки професійним діям оперативників СБУ, план диверсії вдалося зруйнувати. Також вдалося з'ясувати особи всіх завербованих їм агентів.

Раніше ми також повідомляли про те, як в Україні викрили мережу агентів ФСБ, організовану екс-співробітником СБУ: фото.