RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Забирають їжу та забивають худобу: на Сумщині російські мародери тероризують місцеве населення

У селах Сумської області російські фашисти тероризують місцеве населення - виганяють людей на вулиці, забирають їжу та вбивають худобу і птицю. Водночас оборона Сумщини 16 березня відбила в орків свій Охтирський район, ніч для окупантів була запекла.

Про це повідомив голова Сумської ОДА, керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький на своєму каналі у Telegram.

"Кляті нелюди мародерствують і поводять себе гірше за фашистів. Те, що вони роблять - це навіть не фашизм чи тероризм, це гірше. Для таких нелюдяних знущань потрібне нове слово. Кляті орки. Ми бачимо кожен крок російських терористичних військ і робимо з ними те, що й маємо! А здобутків у нас чимало", - заявив Живицький.

Глава місцевої ОДА зазначив, що Збройні Сили України повибивали артилерійські позиції тростянецьких окупантів, а у Боромлі українські захисники знищили декілька ворожих САУ та БУК, а також потрапили снарядом у склад боєприпасів орків. Нарразі відбитий Охтирський район, також кілька годин тривали бої за Велику Писарівку.

"Там російські вороги сьогодні бачили пекло наяву", - уточнив Живицький.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під час боїв за Сумську область місцеві жителі на тракторах забрали у російських окупантів військову техніку.