RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Знущалися не лише з жінок: омбудсмен розповіла про сотні випадків зґвалтування окупантами в Україні

Росіяни під час окупації Київської області тільки за офіційними даними понад 400 разів зґвалтували мирних мешканців: дітей, літніх людей, жінок та чоловіків. Такі ж воєнні злочини російська окупаційна армія вчиняє в інших тимчасово зайнятих регіонах.

Про це повідомила уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова "Суспільному" у своєму інтерв'ю.

Після звільнення Київщини в кінці березня почали надходити дзвінки із повідомленнями про сексуальне насильство, вчинене російськими окупантами.

"Ми разом із ЮНІСЕФ зробили безкоштовну цілодобову гарячу лінію з надання психологічної підтримки. З 1 по 14 квітня таких дзвінків було 400. Зараз, звичайно, вони продовжуються", - сказала Денісова.

За її словами, це надзвичайно жахливі випадки. Росіяни ґвалтували дівчат та жінок, дітей та літніх людей, а також чоловіків.

Також українці сповіщають про випадки насильства російських окупантів на тимчасово зайнятих територіях. Уповноважена з прав людини вважає, що такі нелюдські злочини окупанти чинять і в Маріуполі.

"Ми будемо вражені, думаю, в кілька разів більше після того, як звільнять це місто", – переконана Денісова.

Вона додала, що росіяни почали спалювати тіла українців для приховування слідів своїх злочинів.

Раніше повідомлялося, що російське керівництво наказало знищувати будь-які докази злочинів окупаційної армії в Україні, використовуючи мобільні крематорії. Їх зафіксували в Маріуполі, на Чернігівщині та Луганщині.