RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Росія продовжує спроби захопити нові території: карти бойових дій в Україні

Триває 67 доба повномасштабної війни країни-агресора Росії проти України. Наразі ЗСУ успішно контратакують ворога на околицях Харкова, відбиваючи приміські населені пункти. Водночас ведуться бойоиві дії на всій східній лінії фронту, а також окупанти не полишають намір захопити південь України.

Про це пишуть дослідники The Institute for the Study of War, зазначивши, що не очікують від окупантів значних успіхів на сході.

За минулу добу не існує підтверджених успішних атак росіян ні на південний захід, ні на південний схід від Ізюму, ні на захід від лінії Донецьк-Луганськ. Водночас на півдні, зокрема на Херсонщині, великі наступальні операції зупинені.

Маріуполь

Захисники Маріуполя утримують величезну територію заводу "Азовсталь", незважаючи на постійні авіаудари. Російські окупанти щоразу зривають евакуацію мирного населення, а в тимчасово захоплених районах намагаються встановити російську владу. У передмісті заселяють до будинків маріупольців сторонніх людей, а депортованих обіцяють повернути. Водночас про ніяке відновлення інфраструктури навіть не говорять до "вирішення питання "Азовсталі".

Донецька та Луганська області

Уся лінія фронту на сході під постійними авіаударами та артобстрілами. Російські окупаційні війська намагаються захопити Рубіжне та Попасну, щоб використати їх для подальшого наступу на Лиман та Слов'янськ. Від Ізюма, що на Харквіщині, окупанти хочуть пробитися на інші ділянки фронту.

Харківська область

З-під Ізюма окупаційні війська намагаються наступати на південно-західну сторону (Барвінкове) та на південний схід (Слов'янськ). Для їхньої підтримки з РФ прибувають ППО та додаткові сили. Частину передмість Харкова вже відбито. Водночас, за попередніми даними дослідників, українські військові ліквідували генерал-майора загарбників Олексія Симонова. Також є непідтверджена інформація про оточення українських військ на околицях Яремівки Ізюмського району.

Південь України

Окупаційні війська росіян намагаються атакувати українські Сили оборони для отримання тактичної переваги, однак не переходять у наступ. Продовжуються обстріли Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Раніше "Апостроф" писав, що за зведенням британської розвідки російські окупаційні війська зіштовхуються із труднощами під час штурму Донбасу.