RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Війна на сході України: через обстріл окупантів дві області залишилися без газу

У понеділок, 23 травня, внаслідок обстрілів рашистів було пошкоджено магістральний газопровід та зупинене газопостачання Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Оператор ГТС України.

Зазначається, що з 14:00 подача природного газу до цієї ділянки ГТС припинена.

"Наразі пошкоджена ділянка газопроводу локалізована, але виконання відновлюваних робіт та поновлення транспортування газу унеможливлене через активні бойові дії. Альтернативні варіанти транспортування газу в регіони відсутні через несанкціоноване втручання в роботу ГТС на території, окупованій російськими військами", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що 11 травня 2022 року фахівці ОГТСУ зафіксували перекриття кранів у районі КС Новопсков на магістральному газогоні, що транспортував газ на територію Донецької та Луганської областей.

Наразі, щоб убезпечити себе, споживачам Донецької та Луганської областей необхідно керуватись рекомендаціями регіональних операторів розподільних мереж.

Співробітники Оператора ГТС України залишаються на території регіонів, підтримуючи зв'язок із військовими, щоб за першої нагоди розпочати відновлення пошкодженої газотранспортної інфраструктури.

Раніше ми писали, що у понеділок, 23 травня, російські окупанти розпочали штурм Лимана на Донеччині і вже увійшли на околиці міста.