RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Спалах холери та небезпечні "ігри" з газопостачанням: що зараз відбувається в окупованому Маріуполі, відео

В окупованому Росією Маріуполі не вирішується проблема з водопостачанням - люди стоять за водою у величезних чергах. У місті щодня по 10-15 осіб звертаються до лікарень із симптомами холери або дизентерії (діарея, блювота, головний біль).

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram-каналі.

"Джерела з кола колаборантів повідомляють про щоденні звернення 10-15 осіб із симптомами холери або дизентерії. Реагентів для тестування немає – все вивезено окупантами. Антибіотиків – немає. Людей просто відправляють додому", - пише він.

Проте є й інша проблема – інсулін для хворих на цукровий діабет у Маріуполі є лише низької якості та у недостатньому обсязі. Джерела повідомляють про раптове зростання ампутацій кінцівок у хворих на цукровий діабет в останнього тижня. Щодня робиться щонайменше дві такі операції.

Проблема з питною водою не вирішується, черги зростають. Спроба окупантів запустити водогін призводить до того, що вода тече річками вулицями. При підключенні всіх районів міста (навіть без урахування пробоїв) де-факто вода зникне навіть там, де зараз є.


Крім того, у частині Лівобережного району із газових труб пішла вода. Це ознака тестування газової системи, що свідчить про плани подати газ із боку Новоазовська.


"У разі запуску такого "експерименту" через пошкодження магістральних труб – це іграшка з вибухівкою на все місто. Але це точно не зупиняє окупантів ", - попередив Андрющенко.

Він додав, що анонс незаконної "влади" про відміну роздачі гумантираки працездатним жителям Маріуполя спрацював. Люди з жахом масово йдуть на роботу: вони уникають розбору завалів, але мітуть вулиці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв ще раз звільнити багатостраждальний Маріуполь, як і у 2014 році і показав жахливі фото його сьогоднішніх реалій .