RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія завдала удару по Миколаївщині: серед жертв - дитина

Уночі з 27 на 28 червня, російські окупаційні війська обстріляли з РСЗВ райони Миколаївської області, а в сам Миколаїв поцілили ракетами, унаслідок чого є загиблі, серед яких 6-річна дитина, та поранені.

Читайте також: Трагедія у Кременчуці та нові атаки окупантів на сході та півдні: онлайн подій війни 28 червня

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Російські окупанти випустили по Миколаєву 11 ракет, однак частину збили сили протиповітряної оборони України. Також росіяни обстріляли Очаків, де троє людей загинули, а шестеро отримали поранення. Одна із загиблих - шестрирічна дівчинка, тримісячне немовля впало в кому.

"Вночі було завдано ракетного удару по Миколаєву, близько 11 ракет. Частину з них збила ППО. Зараз з'ясовуємо ситуацію. Також був обстріл Очакова. Троє загиблих, шість поранених. Загинула дівчинка шести років, тримісячна дитина у комі. Триває робота ДСНС з розбору завалів", - інформував Кім.

Російські окупаційні війська вели обстріл Миколаєва із забороненими касетними боєприпасами ще ввечері 27 червня, а зранку 28 червня відбувся масований ракетний обстріл. Щодо Очакова, то російські окупанти влучили по будівлі палацу культури, у приватний сектор та прямим влучанням поцілили в два житлові будинки.

Також росіяни вночі та на світанку 28 червня обстріляли Широківську громаду - влучили в сільськогосподарські угіддя.

Сьогодні зранку, 28 червня, окупанти обстріляли Інгульську громаду, де дані про пошкодження та постраждалих уточнюються. Обстріли тривають і в Березнегуватській громаді, унаслідок чого є зруйнована інфраструктура та житлові будинки. Також росіяни обстрілюють село Засілля Первомайської громади - як результат загоряння на території приватного підприємства, пошкодження житлових будинків. Під обстріли потрапило й село Лимани Галицинівської громади, а в Куцурубській громаді окупанти зруйнували соціальну інфраструктуру та спричинили загоряння поля з озимою пшеницею.

Раніше "Апостроф" повідомляв про черговий ракетний обстріл Миколаєва - окупанти не шкодують боєприпасів та запускають одразу по 7-9 ракет у мирне місто, знищуючи цивільну інфраструктуру.