RU  UA

Жертв могло бути менше: в ДСНС зробили різку заяву щодо трагедії в Кременчуку

Жертв ракетного удару рашистів по торговому центру в Кременчуку могло бути набагато менше. Під час війни критично важливо не нехтувати сигналами тривоги.

Про це заявив прес-офіцер ДСНС Олександр Хорунжий у відповідь на запитання журналістки Апостроф TV під час брифінгу щодо ракетного удару по Кременчуку.

"Жертв могло бути набагато менше, якщо би всі чітко виконали свої дії під час сигналу "Тривога". Це дуже важливо. Ми зараз живемо в такий час, коли ми маємо чітко усвідомлювати загрозу і небезпеку з боку російської федерації. Надійшов сигнал "Тривога" – всі мають покинути приміщення. Неважливо, чи вони переглядають фільм чи мультик у кінотеатрі. Неважливо, чи вони зараз беруть ту чи іншу річ, купують. Надійшов сиглан – всі вийшли", - пояснив прес-офіцер ДСНС.

Під час повітряної тривоги люди обовʼязково мають пройти до обʼєкту, де є укриття.

"Якщо навіть немає в цьому ТРЦ обʼєкту укриття, як паркінг, або підвального приміщення, вони мають вийти в той обʼєкт, який має. Це може бути підвал сусіднього житлового будинку або інший обʼєкт укриття", - наголосив Хорунжий.

Розкривати деталі щодо загиблих прес-офіцер ДСНС відмовився.

"Щодо загиблих, я не буду зараз оприлюднювати статистику щодо того, скільки там дітей, жінок або чоловіків. Я думаю, що цим займуться медичні служби. Зокрема, повідомлять про їхній стан", - зазначив Хорунжий.