RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Окупанти ганебно відступають: зведення Генштабу на ранок 11 липня

Йде 138-та доба війни з російськими загарбниками. Чергова спроба наступу росіян у напрямку Мар'їнки повністю провалилася: під вогнем наших воїнів окупанти ганебно побігли назад.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках істотних змін у чисельному складі та характері діяльності ворога не зазначено. Окупанти обстріляли із ствольної артилерії район Карповичів Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих рубежів на Харківському напрямку та намагається не допустити просування наших військ. З артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків росіяни обстрілювали Харків та райони населених пунктів Базаліївка, Петрівка, Російські Тишки, Слатине, Прудянка, Рубіжне та Благодатне.

На Слов'янському напрямку зі ствольної та реактивної артилерії окупанти обстріляли околиці Дібрівного, Мазанівки, Богородичного, Адамівки та Курульки та завдали авіаційного удару неподалік Богородичного. Ворожий штурм у напрямку до Краснопілля українські воїни успішно відбили.

На Донецькому напрямку є ознаки підготовки підрозділів противника до активізації бойових дій на Краматорському та Бахмутському напрямках.

На Новопавлівському напрямку за допомогою штурмових дій росіяни намагаються покращити своє тактичне становище. Уздовж лінії зіткнення окупанти систематично обстрілюють українські позиції, активізувалася штурмова та армійська авіація.

На Краматорському напрямку активних дій противник не проводив. Обстрілював із ствольної артилерії райони населених пунктів Сіверськ, Закотне, Серебрянка, Григорівка, Білогорівка, Верхньокам'яне та Спірне.

На Бахмутському напрямку росіяни з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілюють райони Берестового, Покровського, Соледара, Зайцева, Вершини, Новолуганського, Кліщіївки та Нью-Йорка. Крім того, ворог завдав ракетно-авіаційних ударів поблизу Берестового, Спірного, Стряповки та Вуглегірської ТЕС.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Авдіївка, Карлівка, Мар'їнка, Срібне, Новомихайлівка, Вугледар, Времівка, Білогір'я, Полтавка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів та Кам’янське. Окупанти завдали ракетно-авіаційного удару поблизу Оріхова та авіаційних ударів у районах Володимирівки, Павлівки та Новоандріївки. Провалилася чергова спроба наступу окупантів у напрямку Мар'їнки: під вогнем наших воїнів окупанти ганебно втекли.

На Південнобузькому напрямку ворог усіма силами намагається не допустити наступу підрозділів Сил оборони. Зі ствольної артилерії окупанти обстріляли райони населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Ольгине, Велика Костромка, Біла Криниця, Калинівка, Кисельівка, Любомировка, Кобзарці, Червона Долина, Широке, Киселівка, Партизанське, Котляреве, Посад-Покровське та Прибузьке.

В Акваторії Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на ураженні важливих об'єктів військової та цивільної інфраструктури крилатими ракетами, блокуванні дій сил та засобів Військово-Морських Сил та Державної прикордонної служби України. У готовності до ракетних ударів Росія утримує два носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

Як повідомляв "Апостроф", за минулий тиждень із HIMARS українські захисники знищили 22 склади, чотири бази, одну нафтобазу та одну казарму російських окупантів.