RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Окупанти завдали ударів по Харкову та південним областям: кадри наслідків та всі подробиці

Йде 153-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, в ніч на вівторок, 26 липня, та вранці, російські війська обстріляли Харків, Миколаїв та Одеську область.

За повідомленням ОК "Південь", удару на Одещині росіяни завдали з напрямку Чорного моря, у тому числі із застосуванням авіації, було випущено кілька ракет повітряного базування, пише Telegram-канал "Одеса INFO".

Одеська область

Є попадання у приватні будинки прибережних сіл з наступним займанням. На місцях працюють рятувальники. За попередніми даними, постраждалих немає.


Миколаїв та область

Як повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, вранці, 26 липня, по Миколаєву було завдано масованого ракетного удару. За попередньою інформацією, постраждав об'єкт критичної інфраструктури та автотранспортне підприємство. Попередньо без жертв.


Також на околицях міста є прильоти ракет повітряного базування. Крім того, була спроба вразити портову інфраструктуру міста. Також під обстріли РФ потрапили Вільшанська, Широківська та Березнегуватська громади.

Харків

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про нічні обстріли міста. Приліт зафіксований поряд із будівлею, яка до військової інфраструктури не має жодного стосунку. Інформації про постраждалих та загиблих не надходило.


Як уточнив голова ОВА Олег Синегубов, окупанти обстріляли Слобідський район Харкова.

"Внаслідок обстрілу горів дах будівлі автосалону. Ще кілька снарядів влучили у відкриті території. За передніми даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, постраждалих немає", - повідомив він.

У ДСНС повідомили, що пожежа в автосалоні була незначною.

"Уламок однієї з ракет потрапив на дах одного з автосалонів. В результаті цього спалахнув гідроізоляційний матеріал покрівлі. Рятувальники прибули вчасно і оперативно загасили пожежу, яка встигла поширитися лише на 2 кв.м", - розповіли рятувальники.


Як повідомляв "Апостроф", увечері, 23 липня, росіяни обстріляли житлові квартали у Корабельному районі Миколаєва ракетами "Калібр".