RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ми скоро закінчимося: український боєць емоційно написав про тяжку ситуацію у Пісках

Командир добровольчого підрозділу "Санта" Володимир Регеша розповів про критичне становище у селищі Піски Донецької області, яке окупанти вже практично взяли під контроль. За його словами, не все так гарно, як про це кажуть українські експерти та пишуть у соцмережах і ЗМІ. Щоденно відходять до російських окупантів кілометри української землі, "вистелені тисячами тіл наших воїнів".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ми скоро закінчимося, бо попри "контрнаступи", щоденно відходять до ворога кілометри нашої землі, вистелені тисячами тіл наших воїнів. Який "позитив" ви будете вигадувати за місяць-два? Може, все ж таки, мобілізувати країну, озброїти її, і навчити працювати з цим озброєнням, ніж кидати неуків в пекло? Якщо потрібно, ми теж будемо навчати, чим і займаємося у "вільний від роботи час", - наголосив український військовослужбовець.

Як зазначив Регеша, на контрнаступ надії замало, ЗСУ тримає останній рубіж надзусиллями.

"В Пісках повний п****ц. Тут наш останній рубіж, остання вулиця, що втримується надзусиллями. І на "контрнаступ" надії замало", - зауважив він.

Водночас командир добровольчого підрозділу повідомив, що коли просив про допомогу для Пісків, то відреагували на це негативно, тому що звітують, що все у тому напрямку є.

"В сухому залишку - про**али Піски, звітуючи кудись "нагору", що на місці є все і те "все" до всрачки ефективне. Можливо, у вас, шановні, те "все" ефективне. Хоча, є б***ські сумніви, що це звичайний пі***ож. Наша арта щоденно звітує про знищені танки та арту ворога, а я за два місяці побачив найближчий до цілі прихід за 80 метрів, і це було щастя - ворожий танк нарешті зрозумів, що цілять в нього, і припинив стрільбу. До цього "прямого влучання" коректури вимірювалися сотнями метрів", - розповів він.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, 24 серпня ворог намагався розпочати наступ у напрямку Піски – Первомайське, але безуспішно і відступив.

Раніше ми писали, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в етері Апостроф TV розповів, що на східному фронті України ведуть позиційні бої майже вздовж усієї лінії у тисячу кілометрів. Російська окупаційна армія намагається виконати хоча би мінімум бойових завдань наступаючими діями у районі Пісків та Мар'їнки та спробами відсунути лінію фронту від Донецька. Це робиться для того, щоб ЗСУ не змогли артилерією діставати до міста.