RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Дружина бійця ЗСУ використовувала його "в темну" - зливала військові дані спецслужбам РФ

Служба безпеки України викрила зрадницю, яка передавала спецслужбам Росії інформацію про розташування військових об'єктів та техніки ЗСУ вздовж лінії фронту в Донецькій та Запорізькій областях, отримані від свого чоловіка-військового.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці СБУ.

31-річна мешканка Дніпропетровської області почала працювати на ворога у травні цього року. Особливий цинізм ситуації в тому, що жінка одружується з військовослужбовцем ЗСУ і мають спільний син. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини.

Жінка використала свого чоловіка "в темну": вона розпитувала про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях.

Отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки Росії, де їх використовували для завдання артилерійських, мінометних та авіаударів.

Її контактна особа, військовослужбовець Росії, пообіцяв їй російське громадянство і високий рівень життя, якщо окупанти зможуть захопити регіон. Зрадницю затримали після чергової передачі інформації.

У неї вдома пройшли обшуки, вилучено комп'ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувалися в протиправній діяльності. Зрадниці повідомили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Запорізькій області викрили групу головного управління генерального штабу ЗС РФ (відомого як ГРУ), яка збирала дані про дислокацію та переміщення ЗСУ на півдні.