RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Виходимо на кордон із Росією: оновлена карта контрудару ЗСУ під Харковом

Підрозділи Збройних сил України під час контрнаступу на Харківському напрямку впритул наблизилися до державного кордону з Росією.

Про це свідчать дані онлайн-мапи DeepState.

Після оновлення даних можна побачити, що прикордонні населені пункти Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Мала Вовча, Зибине, Бочкове, Волохівка, Охрімівка, Варварівка, Миколаївка, Красний Яр, Лукашове, Різникове та інші вже не перебувають під окупацією ЗС РФ.

Вище згадані міста, села та смт помічені на онлайн-мапі DeepState як сіра зона, тому не виключено, що вони були звільнені Збройними силами України під час масштабного контрнаступу. Разом з тим, Генеральний штаб ЗСУ поки що офіційно не звітує про деокупацію згаданих прикордонних пунктів.

Разом з тим, Великий Бурлук, Дворічна та Куп’янск позначені на мапі як звільнені ЗСУ населені пункти.

Тематичний Telegram-канал "ЗСУ - війна з окупантами" стверджує, що російські війска через швидке просування ЗСУ покинули майже всі прикордонні населені пункти Харківської області і втекли до Бєлгородської області.

Інший канал "Новини ЗСУ" публікує відео, яке нібито було знято у прикордонному населеному пункті Гоптівка. На ролику можна побачити військовослужбовців, які розвернули український прапор та повідомили про звільнення селища, в якому до повномасштабного вторгнення був офіційний пункт пропуску.


Також читайте матеріал "Апострофа": "Контрнаступ ЗСУ на 200-й день повно­масштабного вторгнення РФ: онлайн війні 11 вересня"