RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

Всі новини

ЗСУ приземлили 6 "пташок" ворога за добу на Півдні: зведення за втратами окупанта

За минулу добу, 23 вересня, у ході повномасштабної війни в Україні Одесу двічі атакували дрони-камікадзе російських окупантів з Чорного моря. Всі цілі були збиті, але одна людина загинула.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування "Південь" у Facebook.

Так, у результаті влучання двох ворожих дронів зруйновано адмінбудівлю в припортовій зоні Одеси. Ще один іранський безпілотник "Шахід-136" був збитий над морем. Вибуховою хвилею частково зруйновано декілька будинків, а один мирний житель загинув.

"Під час повторної повітряної атаки Одеси, силами протиповітряної оборони над морем знищено ще 4 дрони-камікадзе. Серед них вперше в Україні збитий багатоцільовий ударний БПЛА іранського виробництва “Mohajer-6” (Мохаджер-6), призначений для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження", - йдеться у повідомленні.

Ще один "Шахід-136" завдав удари по позиціях ЗСУ на лінії зіткнення в Березнегуватській громаді Миколаївщини. Водночас при спробі атакувати напрямок порту Південного черговий такий БПЛА також успішно збитий.

Російські окупанти продовжують спроби втримати рубежі оборони, але через тиск ЗСУ змушені облаштовувати нові, які знаходяться на більшому віддалені від лінії фронту наразі.

Читайте також: Ворог завдав удару по Одесі - над містом помітили дрони-камікадзе: фото та відео

Українські захисники провели підготовчі дії для виявлення пунктів управління, місць зосередження озброєння та техніки противника, встановлення місць підтягування резерву, зокрема залізницею з напрямку окупованого Криму. Над цими об’єктами наші бійці встановлюють вогневий контроль.

Водночас рашисти з літака тактичної авіації Су-20 випустили ракету Х-31 по Куцурубській громаді, обійшлося без втрат. Також за допомогою БПЛА ворог скинув на бойові позиції ЗСУ контейнери з отрутою, імовірно хлорпікринова граната К-51. Втрат та критичних станів не зафіксовано.

"Активність нашої авіації дорівнювала двадцятьох ударів по ворогу. В Миколаївському районі знищено ворожий гелікоптер Мі-8, а в Бериславському районі Херсонщини силами та засобами протиповітряної оборони збито російський штурмовик Су-25", - зазначили у зведенні.

Крім того, в ОК "Південь" підтвердили ще одне контрольне ураження Каховського мосту Збройними Силами України. Ракетно-артилерійські підрозділи українських військ виконали близько 290 вогневих завдань, пошкодивши понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, три осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби близько Крутого Яру, ЗРК "Тор" в Баштанському районі Миколаївської області, колону озброєння та техніки у Каховці.

За минулу добу загинуло 51 окупант, а серед техніки знищено: 152 мм гаубиця "Мста-Б", танк і 16 одиниць іншої авто-бронетехніки.

Водночас в акваторії Чорного моря залишаються 15 кораблів та катерів російських військ, серед яких три надводних та один підводний носій "Калібрів". Їх напоготові знаходиться 28.

Нагадаємо, на світанку 23 вересня, у п'ятницю, російське окупаційне військо випустило понад 30 реактивних снарядів по будинках мирних українців у Марганці й Нікополі на Дніпропетровщині, унаслідок чого загинуло дві людини, а ще дев'ятеро - поранені.