RU  UA

Призначення Суровікіна та протистояння "веж Кремля": в Україні дали прогноз війни

Масований обстріл українських міст останніми днями ніщо інше, як розуміння ворогом власного програшу – він намагається посіяти страх і паніку серед українців, щоб ті розпочали соціальні бунти та почали тиснути на владу.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів військовий експерт, Петро Черник.

"Суровікін – чи не найсерйозніший генерал, який є у Росії, він більше року очолював окупаційну групу військ у Сирії і доклався до того, щоб звільнити більшу частину країни від повстанців та ІДІЛ, але на загальний перебіг війни в Україні його призначення командувачем "СВО" не вплине", - пояснив він.

Читайте також: Нові удари росіян по Україні та контрнаступ ЗСУ: онлайн війни 11 жовтня

За словами експерта, в Росії між "вежею" ФСБ та "вежею" Міноборони-ГУ ГШ, тобто між парами Бортніков-Партушев і Герасимов-Шойгу, протистояння вийшло на найвищий рівень, йде протиборство на ураження, питання хто перший впаде. Шойгу розуміє, що не може перемогти в Україні, а в ФСБ бояться, бо розуміють що свого часу ввели Путіна в оману щодо ситуації в Україні.

"На сьогодні Росія застосувала проти України близько 4000 ракет, це безпрецедентна кількість. Найближчий схожий приклад – 2003 рік, коли США застосували порівнянну кількість ракет проти воєнної інфраструктури Іраку – 802 ракети MGM-109 Tomahawk", - розповів Петро Черник.

Він наголосив, що на початку повномасштабного вторгнення запас стратегічних неядерних ракет, починаючи від "Точок-У" і закінчуючи "Калібрами", складав близько 6000. Тобто, дві третини уже використано, а будувати нові у Росії немає можливості.

Китай, ймовірно, залишиться осторонь війни і не буде постачати Росії компоненти зброї – він не проміняє 1,5 трлн доларів ВВП Росії на 46 трн сукупного ВВП євроатлантичного простору, де він є головним партнером.

"Так, Іран взявся допомагати Росії, але такі невеликі поставки переламати ситуацію не зможуть, а російські війська видихаються, на весну вони видихнуться точно", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, що Жозеп Боррель сказав про наслідки повномасштабного російського вторгнення в Україну для ЄС.