RU  UA

І це лише за ранок: на Миколаївщині збили дев'ять "шахідів"

У середу вранці, 12 жовтня ворожі війська вчергове обстріляли українські міста - лише на Миколаївщині було збито дев'ять іранських "шахідів".

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла Наталія Гуменюк, керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування "Південь".

"По півдню знов був масований обстріл дронами-камікадзе. Всі 9 які були спрямовані на Одещину, Миколаївщину, над Миколаївщиною були збиті, не долетівши до цілі.", - повідомила вона.

Читайте також: Не такі страшні насправді? У розвідці оцінили небезпеку іранських дронів "шахідів" для України

За її словами, не маючи суттєвих успіхів у миколаївському напрямку на суходолі на фронті, ворог продовжує тероризувати ракетами мирне населення, імітуючи своє просування у напрямку півдня.

"У тимчасово окупованих пунктах на Херсонщині окупанти грабують крамниці, банківські установи. Розповідають місцевим, що збираються вирушати саме на Миколаїв, тому забирають із собою все це майно. А насправді кивають п’ятами в бік Криму і лівого берега Дніпра", - пояснила Гуменюк.

За її словами, російські окупанти час від часу прокладають понтони, але вони йдуть одразу ж вслід за російським кораблем. Керівниця також додала, що протягом ночі було нанесено кілька уражень, в тому числі й по пунктах зосередження озброєння та техніки ворога, по складах з боєприпасами, наразі уточнюється, що саме було уражено, які об’єми знищення цієї самої техніки.

Нагадаємо, активно атакувати атакувати українські міста іранськими дронами-камікадзе "Шахідами" Росія почала протягом останнього місяця – "Апостроф" писав, що потрібно знати про смертоносні літальні апарати.

Так, незважаючи на те, що на збитих українськими військовими безпілотниках написано назву "Герань-2", до російського виробництва вони не мають жодного відношення – країна-агресор закупила їх в Ірані, де летальні апарати називаються "Shahed-136". Шахіди несуть досить потужний заряд на борту та мають великий радіус ураження. Крім того, такий дрон може довільно, або від влучення ППО, вибухнути в повітрі, і уламки, що падають, можуть завдати чимало бід.