RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Окупанти зазнали суттєвих втрат у Запорізькій області: зведення Генштабу ЗСУ

На двісті тридцять п’яту добу повномасштабного російського вторгнення українські бійці продовжують відчайдушно боротися за власну незалежність - у суботу вони відбили атаки росіян на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, ворожі війська не лише намагаються утримати раніше захоплені території, а й подекуди ведуть наступальні дії на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення, укріплюють оборонні позиції та ведуть повітряну розвідку.

Читайте також: Попереду багато роботи: які можливості ЗСУ потрібно розвивати зараз

Так, протягом суботи, 15 жовтня було противник завдав 5 ракетних та 23 авіаційні удари, здійснив до 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"Ударів противника зазнали об’єкти та мирні громадяни в районах більш ніж 30 населених пунктів. Зокрема це – Нікополь і Шахтарське Дніпропетровської області; Глушківка на Харківщині; Оріхів і Малі Щербаки Запорізької області; Дмитрівка - Київської; Білогірка на Херсонщині та Вугледар на Донеччині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, проте загроза ракетних обстрілів, а також застосування іранських "шахідів" з території Білорусі, залишається.

У той де час, на інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Покровка Сумської області. Використовував і ударні БпЛА;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Піщане, Кам’янка та Дворічна;
  • на Краматорському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоєгорівка, Роздолівка та Серебрянка;
  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них - Вугледар, Времівка, Парасковіївка, Пречистівка та Щербаки.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Окрім цього, ворог продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного і закони та звичаї ведення війни – у Рубіжному Луганської області військовослужбовці з Чечні, які прибули на укріплення ворожих військ, виселили мирних громадян із їхніх домівок та заселили туди своїх офіцерів.

Варто зазначити, що українські бійці продовжують давати гідну відсіч рашистам. Так, внаслідок точкових ударів артилерії ЗСУ в населеному пункті Марфопіль Запорізької області знищено склад боєприпасів та поранено більш як 20 окупантів. У той же час, у населеному пункті Токмак знищено 10 одиниць військової техніки та поранено до 40 військовослужбовців. У Пологах поранили до 30 окупантів, а у Кам'янці-Дніпровськів – близько 40 рашистів, та також знищено 7 одиниць військової техніки противника.

Зазначається, що атаки противника було відбито у населених пунктах Торське і Спірне на Краматорському напрямку, Берестове, Соледар і Бахмут на Бахмутському напрямку та Мар’їнка, Побєда і Невельське на Авдіївському напрямку.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 32 удари. Підтверджено ураження 24 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 8 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили 6 БпЛА та 1 вертоліт ворога.

"Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, один склад боєприпасів, 7 об’єктів ППО противника та інші військові цілі", - резюмували у Генштабі ЗСУ.

Раніше ми писали, у чому необхідність переходу ЗСУ на професійні стандарти.