RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Окупанти готуються до вуличних боїв на Півдні: актуальна карта бойових дій

На 246-ий день героїчного протистояння українців російським загарбникам, ворог продовжує атакувати Бухмут на сході та планує вуличні бої у Новій Каховці на півдні України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Так, зважаючи на висловлювання Путіна, Росія так і не схильна до мирних переговорів, а її метою залишається захоплення якомога більшої кількості українських територій.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили сім атак ворога на Донбасі: зведення Генштабу

Схід України

Російські джерела свідчать про те, що окупанти продовжують наступати на захід від Сватового, проте останні два дні Генштаб ЗСУ про це не повідомляв. Окрім цього, росіяни заявляли, що просуваються на північний захід від Кремінною, відтісняючи українські війська – на цій території бої могли призупинитися через погану погоду.

Повідомляється, що контрнаступ росіян не припиняється у районі Бахмута та населених пунктах, що розташовані від нього на північному сході, півдні та північному заході. Також окупанти активні на півночі та заході від Донецька та у західній частині Донецької області. Зокрема, ворог заявив про поступ у Водяному.

Окрім цього відомо, що ворог штурмував Тернову на Харківщині. Аналітики вважають, що це пов’язано зі спробою утримати українські сили у цьому районі від участі у контрнаступі. Ймовірно, заради тієї ж мети вони розгортають сили у Білорусі.

Південь України

У цьому напрямку російські війська готуються до оборони обох берегів Дніпра. У Новій Каховці готують оборону міста до вуличних боїв, у Херсоні створюють опорні пункти на випадок прориву ЗСУ. Також періодично з'являється інформація про часткове відведення окупантів на східний берег Дніпра. У той же час продовжуються контрнаступальні дії на північному заході Херсонщини.

За інформацією командування "Південь", за добу українська штурмова та армійська авіація відпрацювала 6 ударів по силах протиповітряної оборони ворога, по опорному пункту та по трьох районах скупчення живої сили, озброєння та техніки у Бериславщині та Миколаївському районі. У той же час, за ніч сили ППО збили близько 20 дронів по всій Україні, 15 із них — у Миколаївській області.

Раніше ми писали, чи відмовився Путін від "максимальних" цілей в Україні.