RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Допомагала армії окупантів: СБУ оголосила про підозру дочці колишнього міністра оборони України

Служба безпеки України повідомила про підозру в антиукраїнській діяльності дочці ексміністра оборони України в 2012-2014 роках Павла Лебедєва - Олені.

Про це написали в пресслужбі СБУ.

Українські спецслужби викрили дочку колишнього міністра оборони України, уродженця країни-терористки РФ, Олену Лебедєву, яка, за матеріалами слідства, керувала підприємствами, що постачали товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу Росії, тобто забезпечували російське окупаційне військо.

Читайте також: Взялися за велику рибу: чи зуміють силовики посадити за ґрати Богуслаєва та Микитася

"Наразі Київська міська прокуратура заочно повідомила жінці про підозру за ч. 3 ст. 27, ст. 110-2 Кримінального кодексу України – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України", - уточнили в СБУ.

Як відомо, покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі строком на 10 років без права обіймати певні посади та конфіскацію майна.

Важливо зауважити, що в Нацполіції не називали ні імені підозрюваної, ні імені її батька, однак у СБУ уточнили, що підозрюють "дочку ексміністра оборони в 2012-2014 роках", тобто одну з п'яти дочок Павла Лебедєва. Водночас у поліції вказали вік підозрюваної "39-річна киянка". Таким чином, можна з'ясувати наступне: мова йде про Олену Лебедєву, оскільки її рік народження - 1983.

Фото: Олена Лебедєва

Олена Лебедєва керує бізнесом батька, а також є кінцевою бенефіціарною власницею промислово-інвестиційної групи "Аурум груп".

Щодо долі самого Лебедєва, то ця особа покинула Київ ще до офіційної відставки одразу після втечі Януковича. Пізніше його помітили в Кремлі на зібранні з нагоди "прийняття" Криму до складу країни-окупанта РФ.

Цьогоріч у травні Лебедєва заочно взяли під варту у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року. І вже у червні суд арештував та передав в управління АРМА (Агентство з розслідування та управління активами) 645 залізничних вагонів, 30 земельних ділянок і 30 об‘єктів нерухомості, які належали сім'ї ексміністра оборони України часів Януковича.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні держзрадниці дали великий термін ув'язнення за співпрацю з ворогом.