RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Масова втеча окупантів з Херсона та бої на Донбасі: актуальна карта бойових дій

Збройні Сили України повністю визволили від російських окупантів Миколаївську область, а також значну частину населених пунктів на Херсонщині. Водночас українські війська тримають потужну оборону Бахмута й Авдіївки, а також наступають на лінії Сватово-Кремінна.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) станом на вечір 10 листопада.

Українські війська готуються до битви за Херсон, наближаючи лінію фронту все ближче до лівого берега Дніпра в регіоні. Також вони не дають ворогу просуватися на сході країни, де російське окупаційно-терористичне військо зосередило значну кількість особового складу й техніки.

Читайте також: Зможуть контролювати дороги до Криму: ЗСУ про важливість деокупації Херсона

Бойові дії на сході України

На лінії Сватово - Кремінна ЗСУ контрнаступають на окремих ділянках фронту, просуваючись углиб Луганщини. Крім того, українські військові відбили наступ російських загарбників на Макіївку й Новосільське. Бої тривали й під Стельмахівкою та Площанкою.

Один із найскладніших напрямків - Бахмутський. За минулу добу ЗСУ відбили атаки ворога під Соледаром, Кліщеївкою, Майорськом, Андріївкою та Яковлівкою. Оборона Бахмута триває, як і оборона Авдіївки: росіяни не полишають спроб просунутися в сторону цього міста та поблизу Донецька, однак українським захисникам вдалося відбити штурм під Веселим, Невельським, Новомихайлівкою і Первомайским.

Бойові дії на півдні України

Головнокомандувач Валерій Залужний підтвердив, що ЗСУ просунулися на Херсонщині вглиб фронту на 7 кілометрів. Потім в ОК "Південь" підтвердили визволення 12 населених пунктів. У ході контронаступу українські війська деокупували Снігурівку на Миколаївщині, повністю звільнивши область від ворога. До того ж важливість цього міста була в тому, що звідти росіяни вели вогонь по регіону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з 1 жовтня ЗСУ визволили 41 населений пункт на Херсонщині.