RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Публічна страта бійця ПВК "Вагнер": українців попередили про важливий момент

У мережі поширюється відео зі стратою колишнього ув'язненого Рязанської ВК-3 і члена ПВК "Вагнер" Євгена Нужина, якого завербували й відправили на повномасштабну війну проти України, де він одразу здався в полон до ЗСУ.

У Центри протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО попереджають, що вся інформація про страту вагнерівця - російська ІПСО.

Спочатку проросійські пропагандистські ЗМІ одноголосно заявляли, що відео страти - це нібито постанова українських спецслужб.

Читайте також: Що таке ІПСО і як не дати ворогам себе залякати: поради військового психолога

Потім з'явився коментар засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина: "Нужин не знайшов щастя в Україні, а зустрівся з недобрими, але справедливими людьми".

І після слів Пригожина машина російської пропаганди вже почала шукати виправдання страті, мовляв, зі зрадниками так і вчиняють.

"Офіційно смерть Є.Нужина не підтверджувалася і коментарів від правоохоронних органів поки що немає, тому не можна ігнорувати варіант, що це постанова", - наголосили в ЦПД.

Однак у будь-якому разі поширення інформації про страту вагнерівця, який здався у полон ЗСУ, це спланована ІПСО, завдяки якій країна-терористка РФ хоче відбити в російських окупантів бажання здаватися в полон.

"Це відео - відповідь на українську урядову програму "Хочу жить", яка агітує окупантів складати зброю", - резюмували в ЦПД.

Раніше "Апостроф" повідомляв про ймовірні причини страти вагнерівця Нужина. Це може бути провокацією проти власника "Вагнера" Євгена Пригожина.