RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Ворог стягує сили для наступу на трьох напрямках: карта бойових дій в Україні

На двісті шістдесят четверту добу повномасштабного російського вторгнення, ворог продовжує обладнувати рубежі для оборони на лівому березі Дніпра на півдні України, у той час, як на сході на Донеччині росіяни активно атакують, а на Луганщині – помалу відступають під тиском українських бійців.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Читайте також: Що таке армія Росії: відомий журналіст дав відповідь

Південь

ЗСУ працюють над закріпленням кордонів правобережжя на Херсонщині та продовжують розміновувати раніше окуповані території. Перейшовши на лівий берег, росіяни почали обстрілювати позиції українських військ вже звідти, проте наші бійці дають гідну відсіч – протягом доби авіація України уразила чотири райони зосередження ворожої сили, озброєння та техніки на лівому березі Дніпра. В окупованих Каховці, Таврійську та Новій Каховці росіяни відвели частину військ та активно патрулюють вулиці.

Не залишає у спокої ворог і Запорізьку та Дніпропетровську області – цієї ночі "Іскандером" було завдано удару по Запоріжжю. У той же час, відведені із лівобережжя Херсонщини війська відводять углиб Запорізької та Донецької областей, зокрема до Мелітополя та Маріуполя. З'явилися дані про насильну мобілізацію чоловіків у Мелітополі, їх змушують будувати траншеї та оборонні укріплення у місті по периметру. З боку Токмака до міста стягуються колони, а цивільним до аеродрому наближатися заборонено.

Схід

Згідно інформації пропагандистських джерел, українські бійці продовжують наступати у напрямку Кремінної і Сватового – так, неподалік траси Сватове-Кремінна вдалося звільнити село Макіїівка на Луганщині.

Разом з тим, у Донецькій області росіяни атакують одразу у трьох напрямках. Зокрема, постійно обстрілюються околиці Бахмута (Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут та інші).Зазначається, що у цьому регіоні майже не залишилося місцевих жителів, а частина населених пунктів знищена вщент. Міноборони Росії звітувало про захоплення Майорська на південний схід від Бахмута. Під ударом та території на захід від Донецька — Вугледар та його околиці, а також Авдіївка та населені пункти цього напряму.

Раніше ми писали, як, за словами депутата США, можна закінчити війну з Росією.