RU  UA

Що таке армія Росії: відомий журналіст дав відповідь

Перша хвиля мобілізованих росіян справді була на навчаннях, які їх закинули в Україну з навчань. Після цього в РФ перестали говорити, що вони тут на тренуваннях, заблукали і взагалі не розуміли, що тут роблять.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів український блогер та журналіст Володимир Золкін.

"Їх возили два, кого три місяці прикордонною територією з Білоруссю, їх викручували як лимон для того, щоб вони вже в принципі нічого не розуміли. А потім обґрунтування одним були одні, іншим – інші. Але їх усіх сюди кинули саме з навчань. І ця історія закінчилася, коли закінчилася ця хвиля", - розповів він.

Читайте також: Дружини мобілізованих росіян приїхали в Україну за чоловіками: відео

Наступна хвиля, за словами Золкіна, - це "іпотечники" - офіцери, солдати, сержанти, які встигли взяти іпотеку на квартиру і почали шантажувати.

"Бо там військовому дають іпотеку на квартиру, держава за них виплачує, але якщо вони відмовляються далі служити чи виконувати якийсь наказ, вони мають виплатити все те, що держава за них уже виплатила і що не виплатила і квартиру заберуть. Абсолютне рабство — це була друга хвиля, і вони не говорили, що їдуть на навчання, вони знали, куди їдуть, хоча всі вони говорили, що не знають, що відбувається, і казали, що не думали, що їх кинуть саме на війну. Вони розповідали, що когось на блокпости там кинуть, ще кудись, але про навчання вони вже не розповідали", - продовжив він.

Крім того, РФ активно мобілізувала "зеків", яким теж не розповідали про навчання.

"Це наступна хвиля, разом із наркоманами та іншою гниллю. Звичайно, тому що це взагалі був для них єдиний шанс, хоч якось продовжити своє життя. У них там терміни по 20-30 років, а їх вік 50+, і вони розуміють, чи вони зараз їдуть на війну, потрапляють у полон і, можливо, там якось продовжують своє життя, або якось тут три місяці протримаються і там їх звільнять, або вони загинуть. Що виключно для Росії взагалі, це те, що "зекам" правду говорять. Ось Пригожин говорить їм як є. А жодному російському військовому правді ніхто не говорив" , - розповів він.

Більше читайте у матеріалі: Кадировці не воюють, а росіяни дуже бояться чеченців - Володимир Золкін