RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ворог наступає на трьох напрямках, але отримує відсіч: зведення Генштабу

Станом на 268 добу повномасштабного російського вторгнення противник намагається стримати сили ЗСУ на окремих напрямках, продовжує обладнання оборонних рубежів на лівобережжі Дніпра, а також намагається наступати на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, де отримує відсіч.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, за минулу добу українським бійцям вдалося відбити атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське і Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Опитне, Первомайське, Водяне та Новомихайлівка Донецької області.

Читайте також: Переговори з Путіним не завершать війну: аналітики назвали мету диктатора

У той же час російські загарбники завдали 5 авіаційних та 27 ракетних ударів, здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого постраждали об'єкти цивільної інфраструктури у населених пунктах: Балаклія та Ізюм Харківської області; Вільнянськ Запорізької області; Дніпро та Нікополь на Дніпропетровщині; Очаків Миколаївської області та Одеса.

У Білгородській області рашисти почали вербувати працівників промислових підприємств до приватної військової компанії “вагнер” - за домовленістю із керівництвом Оскольського електрометалургійного комбінату, працівників призовного віку будуть залучати до військових зборів на базі ПВК “вагнер” терміном 30 днів зі збереженням заробітної плати. Збори планується проводити партіями по 25% працівників зазначеної категорії від комбінату. По завершенню - учасникам буде запропоновано підписати контракт з приватною військовою кампанією.

Через значні втрати окупантів на війні та браком медичного персоналу у підрозділах рашистів на території Україні, на окупованій Луганщині наказом, так званого, міністерства охорони здоров’я, працівників медичних закладів регіону зобов’язали стати на військовий облік для подальшого доукомплектування вакантних посад.

Протягом минулої доби українські бійці збили 4 крилаті ракети, 2 керовані авіаційні ракети та 5 БпЛА “Шахед-136”. Окрім цього, було уражено 4 пункти управління, 22 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 6 складів боєприпасів та 4 інших важливих об’єкти окупантів.

Раніше ми публікували прогноз генерала США, який він дав щодо війни в Україні.